Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Vanavond wordt bekend wie dé topvrouw van Nederland is. Er zijn drie genomineerden. Doe onze quiz en ontdek wie jouw ideale zakenvrouw is.

Nog meer over carrièrevrouwen: het komende seizoen dragen die - als ze durven - sokken in sandalen naar hun werk. Of een kort jasje op een grote korte broek. Tien modetrends, vers van de catwalk.

Eén mannending dan, van Heineken. Met een nieuwe thuistap wil de brouwer bierliefhebbers zelf het werk laten doen. Eerdere pogingen waren niet heel succesvol.

Poldernieuws

Een chip in je hand om de huisdeur te openen en je motor te starten, waarom niet? In nrc.next een verhaal over de techneuten en ‘lifehackers’ die hier mee bezig te zijn.

De Hema durft nog geen afstand te nemen van ‘Zwarte Pietjes’ in de winkels. In Trouw een kritisch verhaal over de neiging om met alle winden mee te waaien in de pietendiscussie,

Topman Frans van Houten van Philips licht in de Volkskrant toe waarom het bedrijf de verlichtingsdivisie afsplitst en weg doet. Waarschuwing: managerspeak te over.

While you were sleeping… in the US

BlackBerry is er nog! De nieuwe smartphone heet Passport en wordt op Yahoo geprezen. Maar is dit de laatste adem van het bedrijf?

Bij Walmart is vrijwel alles te koop; waarom zou de klant er niet kunnen bankieren? Techchrunch beschrijft hoe het grootste winkelbedrijf ter wereld zich slim op de bankrekeningloze onderlaag richt.

Oud-AIG-topman Maurice Greenberg klaagt Washington aan. De reddingsdeal van 2008 gaf AIG miljarden maar kende foute voorwaarden, vindt hij. The New York Times legt uit dat zijn rijke vrienden meebetalen aan de juridische kosten.

While you were sleeping… in Asia

Zhou Xiaochuan. Doesn’t ring a bell? Toch hoort hij thuis in het rijtje Draghi, Yellen, Carney. Maar de machtige Chinese centraal bankier zou op punt van ontslag staan, schrijft The Wall Street Journal.

Het is een beroerde dag voor Indiase mijnbouwers, zoals Tata Steel, eigenaar van Hoogovens. De sector kreeg een megaboete opgelegd, volgens de Financial Times.

Er wordt deze maand wel een nieuwe, mooie smartphone met een groter scherm verkocht in China. Het is alleen een Samsung en geen Apple. Bloomberg legt uit waarom.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q