WK tijdrijden: Nederlandse Tom Dumoulin pakt bronzen medaille

De Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin heeft een bronzen medaille veroverd op het WK tijdrijden. De wereldtitel ging naar de Brit Bradley Wiggins.

Wielrenner Tom Dumoulin (R). Foto ANP / Vincent Jannink

De Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin (23) heeft een bronzen medaille veroverd op het WK tijdrijden. De wereldtitel ging naar de Brit Bradley Wiggins, die Tony Martin (de topfavoriet) wist voor te blijven.

Dumoulin heeft het parcours van 47 kilometer in ruim 57 minuten gereden. Wiggins reed nét iets sneller: in ruim 56 minuten.

Bradley Wiggins wint de wereldtitel

Tony Martin was op het eerste tussenpunt het snelst, maar reed later minder goed en verloor tijd op Wiggins. Voor de tourwinnaar in 2012 was het de eerste wereldtitel.

Dumoulin leek intussen niet snel genoeg te zijn voor een medaille, maar bouwde zijn rit goed op. In het tweede deel van de race passeerde hij de Wit-Rus Vasil Kirijenka (vierde) en de Australiër Rohan Dennis (vijfde). De Italiaan Adriano Malori werd zesde. Dumoulin was de enige Nederlandse deelnemer aan de tijdrit.

En daar staat hij dan, op nummer 3:

Twitter avatar NOSsport NOS Sport De volledige top-10 van de tijdrit op de WK wielrennen in Ponferrada. Tom Dumoulin werd derde. http://t.co/BXXwCWygpG
    • Sterre van der Hee