Minder dan vijf ingrediënten

Een aantal van de beste gerechten ter wereld bestaat uit vijf ingrediënten of minder. Dat hebben de auteurs van Chickslovefood, het 5 or less-kookboek heel goed begrepen. En toch gaan ze hier en daar wel heel snel door de bocht met hun recepten. De boekweitpannekoeken met broccoli, geitenkaas en zonnebloempitten rieken toch vrij sterk naar

illustratie jet peters

Een aantal van de beste gerechten ter wereld bestaat uit vijf ingrediënten of minder. Dat hebben de auteurs van Chickslovefood, het 5 or less-kookboek heel goed begrepen.

En toch gaan ze hier en daar wel heel snel door de bocht met hun recepten. De boekweitpannekoeken met broccoli, geitenkaas en zonnebloempitten rieken toch vrij sterk naar het muffe, vegetarische eethuisje uit de jaren 70. En de sushibowl is dan wel weer van deze tijd, maar met alleen gekookte rijst, repen nori, flinters surimi, een avocado en sesamzaadjes ben je er niet. Sushirijst wordt niet voor niets aangemaakt met azijn, suiker en zout.

Ach, laten we het liever hebben over de recepten die wel goed in elkaar zitten. Zoals dit zoete-aardappelstamppotje met spinazie. Prima doordeweekse vegahap.

    • Janneke Vreugdenhil