Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

3Onderzoekt

Er bestaan veel vooroordelen over woonwagenbewoners. Zo wordt gezegd dat ze stelen, wiet kweken en geen belasting betalen. Ook verdienen veel kampers hun geld als volkszanger. Presentatoren Johan Eikelboom en Manuel Venderbos onderzoeken of al deze vooroordelen kloppen. Johan woont een week lang op een woonwagenkamp in Landgraaf. Zijn buurman Angelo is een vader van twee kinderen zonder baan. Manuel volgt Frank, kamper en succesvol volkszanger, die zingt over het leven van zijn criminele, drugsverslaafde broer.

NPO 3, 21.55-22.30u.