Heracles, Graafschap en Excelsior door in KNVB-bekertoernooi

Oussama Tannane (L) van Heracles in een eerdere wedstrijd tegen FC Twente. Foto EPA / Peter Lous

Heracles Almelo heeft moeizaam de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De hekkensluiter van de Eredivisie won nipt met 2-1 bij de amateurs van HBS. Heracles kwam via Brian Linssen en Wout Weghorst op een 0-2 voorsprong.

Tien minuten voor tijd maakte Mike de Geer vanuit een penalty de aansluitingstreffer, maar verder liet Heracles het niet komen. De ploeg van John Stegeman boekte zodoende na zes competitienederlagen zijn eerste overwinning in een officieel duel.

Excelsior rekende beduidend eenvoudiger af met een topklasser. AFC werd in Amsterdam met 2-0 geklopt. Daryl van Mieghem scoorde tweede keer tegen zijn oude werkgever.

De Graafschap bekerde verder zonder te overtuigen. De ploeg won met 1-0 bij DOSKO, dat uitkomt in de Zondag Hoofdklasse. (Novum)