Doorleestips: wat moet je lezen na ‘De zoon’ van Jo Nesbø?

Nrc.next geeft wekelijks leestips op maat. Deze week drie tips voor de liefhebbers van Jo Nesbø. Wat te lezen na diens thriller De zoon, de nummer één in de CPNB Bestseller top-60?

Ik ben Pelgrim van Terry Hayes

Je houdt van Nesbø, dus je kunt tegen wat bloed - en dat heb je nodig, want Ik ben Pelgrim van Terry Hayes begint alleen al met een lijk in een bloedbad. Het gaat verder als duizelingwekkende spionagethriller, zo action-packed als een actiefilm.

De vleermuisman van Jo Nesbø

Maar ken je ook alles van Jo Nesbø? Om met zijn werk te beginnen is zijn debuut De vleermuisman een aanrader. Je maakt er kennis met het zelfdestructieve drankorgel waarover Nesbø een serie schreef: detective Harry Hole.

Dexters Duistere Dromen van Jeff Lindsay

En voor wie nog een wraakverhaal wil: Dexter natuurlijk. Deze heimelijke seriemoordenaar kiest zijn slachtoffers uit op hoe moreel verwerpelijk zíj zijn - onder het mom van beschaving dus. Dexters Duistere Dromen heet het eerste boek van Jeff Lindsay, waarop de bekende tv-serie gebaseerd is.

    • Thomas de Veen