Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Je had nu ook kunnen staan dansen. Fitness-raven is het nieuwe yoga. Vandaag in Amsterdam voor de derde keer. Voor werktijd, zonder alcohol, met smoothies en croissants.

Het kan guur zijn in de Groningse Eemshaven. Voor Google, dat er 600 miljoen euro investeert in een datacentrum, is dat een voordeel.

Zelfs bij het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland gaat het wel eens mis. Drie missers van de ANWB.

Poldernieuws

Wellicht moet werkgeverslobbyist Hans de Boer een nieuw slot kopen. Jeroen Dijsselbloem weet dat De Boer geen geldpers op zolder heeft staat. Ook ziet hij VNO’s plan voor lastenverlichting niet zitten, schrijft De Telegraaf.

Het einde van C1000 lijkt nabij. De laatste franchisenemers hebben geen recht informatie in te zien over de deal tussen Ahold en Jumbo, oordeelde de kort gedingrechter gisteren, schrijft het Financieele Dagblad.

Veel aandacht voor hoge hakken.Schoenenmerk Jimmy Choo gaat naar de beurs in Londen. De Volkskrant en De Telegraaf schrijven er over.

While you were sleeping… in the US

Beleggen kost geld, aangezien beurshandelaren stevige commissie rekenen. Twee slimme jongens hebben een app ontwikkeld die de slick brokers buitensluit, meldt CNN Money.

Starbucks Japan is nu ook echt van Starbucks. De koffieketen uit Seattle neemt voor 900 miljoen dollar alle aandelen over, schrijft The Wall Street Journal.

130 miljoen dollar over en tijd om drie jaar op een appartement te wachten? Dan is het duurste appartement van New York wellicht iets voor jou. Bloomberg schrijft er over.

While you were sleeping… in Asia

Jack Ma is met de beursgang van zijn Alibaba de rijkste man van China geworden. Hij is een representant van een nieuwe generatie miljardairs: jong, ondernemend, internationaal georiënteerd, soepel Engels sprekend en waanzinnig populair op sociale media, meldt Hurun Wealth Report.

Duimschroeven of folterplankjes nodig? Je komt snel in China uit, meldt Amnesty International. Het land is de productiehal voor wrede apparatuur en de regering doet er bar weinig aan.

India is bijna op mars. Na maanden vliegen staat het Indiase ruimtevaartprogramma op het punt een groot succes te bereiken, meldt Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q