In beeld

Christusbeeld in Rio tegen klimaatverandering

Klimaatverandering "bepaalt het heden en ons antwoord erop zal onze toekomst bepalen". Dat zei VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon eerder over het door internationale conflicten overschaduwde probleem. In New York werd deze week op het hoogste niveau gepraat om tot oplossingen te komen. In Rio de Janeiro werd Christus de Verlosser voorafgaand aan de top op een indrukwekkende manier verlicht om aandacht te vragen voor het klimaat.
Op het Christusbeeld in Rio de Janeiro is een tekst geprojecteerd over de ‘klimaatmars’ op 21 september, voorafgaand aan de klimaattop van de Verenigde Naties in New York.
Reuters/Pilar Olivares
Christus de Verlosser roept op om mee te lopen.
Reuters/Pilar Olivares
"Om alles te veranderen, hebben we iedereen nodig"
Reuters/Pilar Olivares
De concreetste belofte tijdens de klimaattop ging over de bestrijding van ontbossing. Dertig landen ondertekenden de ‘New York verklaring over bossen’, waarin staat het verlies aan bos in 2020 moet zijn gehalveerd en vanaf 2030 volledig moet zijn gestopt.
Reuters//Pilar Olivares
Probleempje: Brazilië, het land met het grootste areaal aan tropisch regenwoud, heeft de VN-verklaring niet ondertekend.
Reuters/Pilar Olivares
De Braziliaanse regering is verbolgen dat ze niet bij de onderhandelingen betrokken is geweest, schrijft Paul Luttikhuis vandaag in NRC Handelsblad. De hoop is dat Brazilië in een later stadium alsnog aanschuift.
Reuters/Pilar Olivares
"Het is vijf voor twaalf"
Reuters/Pilar Olivares
President Obama noemde klimaatverandering "het onderwerp dat de contouren van deze eeuw dramatischer zal tekenen dan welk ander onderwerp ook".
Reuters/Pilar Olivares