Nederlandse economie groeit harder dan gedacht

De Nederlandse economie is vorig kwartaal sterker gegroeid dan gedacht. Het bruto binnenlands product steeg tussen april en juni met 0,7 procent, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. Eerder werd nog uitgegaan van een groei van 0,5 procent. De hogere groei is volgens het CBS te danken aan de consumptie van huishoudens en de investeringen van bedrijven, die hoger zijn uitgevallen dan aanvankelijk berekend. Het algehele beeld van de economie is daarentegen niet gewijzigd, zo stellen de statistici. De groei is nog altijd voor het grootste deel te danken aan de export. Bij het herzien van de cijfers blijkt ook dat de economische krimp in het eerste kwartaal minder sterk is dan het CBS tot dusver dacht. Deze is bijgesteld van 0,4 naar 0,3 procent. (Novum)