Zelf broodbeleg maken

illustratie jet peters

We koken deze week uit ‘Chickslovefood – het 5 or less-kookboek’ van Elise Gruppen en Nina de Bruijn. Zoals ik gisteren al schreef: het boek is niet voor iedereen. Maar het mooie is dat de doelgroep zichzelf als het ware selecteert. Ergert u zich aan de mankheid van de half-Nederlandse-half-Engelse titel? Dan is het boek niet aan u besteed. Maar voor jonge vrouwen, single of ‘plus one’ – tja, we zijn nu toch van het padje af, taaltechnisch gesproken – staat er genoeg inspiratie in.

Het eerste hoofdstuk in het boek is gewijd aan gezond ontbijten. Er staan smoothies in, een recept voor granola en uiteraard een voor de inmiddels onvermijdelijke havermout. Een yoghurtontbijtje to go en skinny bananenpannenkoeken (gebakken van bloemloos beslag van eieren, bananen en lijnzaad). Maar de leukste receptjes zijn die voor eigengemaakt broodbeleg. Alle hoeveelheden zijn bedoeld voor 1 potje.

    • Janneke Vreugdenhil