Vrouw van door IS ontvoerde Brit ontvangt smeekbede van echtgenoot

Alan Henning.
Alan Henning. Still uit onthoofdingsvideo.

De vrouw van een door IS ontvoerde Brit heeft een geluidsbestand ontvangen waarop haar echtgenoot voor zijn leven smeekt. De man, Alan Henning, was te zien in de derde onthoofdingsvideo waarin de terreurgroep Islamitische Staat (IS) de Britse hulpverlener David Haines vermoordde.

In de video dreigde IS vervolgens Henning om te brengen als de Britse premier Cameron niet stopt met de strijd tegen IS. Barbara, de vrouw van Henning, riep eerder IS op haar man vrij te laten en contact met haar op te nemen. In een verklaring die is vrijgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt ze dat ze nu een geluidsopname heeft ontvangen waarop haar man te horen is die smeekt om zijn leven:

„Ik tast in het duister waarom IS hun harten niet kunnen openstellen en waarom ze blijven dreigen om mijn man om te brengen.”

Henning werd in december ontvoerd in Syrië, kort nadat hij vanuit Turkije de grens overstak als onderdeel van een hulpkonvooi. Hij reed in een ambulance rond met voedsel en water, zo is te zien op foto’s in dit artikel. Volgens zijn vrouw is Henning een rustige en onzelfzuchtige man.