Vijfhonderd uur comedy

Verslaafd aan Amerikaanse cabaretiers? Dan is het YouTube-kanaal van Just for Laughs jouw nieuwe dealer.

Het Canadese comedyfestival heeft in de aanloop van haar nieuwste editie in november meer dan vijfhonderd uur aan beeldmateriaal van optredens van de afgelopen dertig jaar beschikbaar gesteld voor online distributie. Liefhebbers kunnen bij Just for Laughs terecht voor zeldzaam materiaal van onder andere Louis CK, Chris Rock, Jon Stewart en Bill Hicks. De vijfhonderd uur aan beeld wordt niet in een keer op YouTube gezet. Elke week zal de organisatie drie nieuwe video’s plaatsen, meldt blog Fastcompany. Het besluit van Just For Laughs om al dit materiaal online te zetten heeft als doel de bezoekersaantallen van het grootste internationale comedy festival ter wereld te vergroten. Of dat lukt is nog niet duidelijk. Met nog maar een kleine 31 duizend kijkers is het kanaal van Just for Laughs voorlopig nog een onontdekte schat op YouTube.