Stella wil haar spullen terug

Erg origineel is deze laatste toevoeging aan de Angry Birds-franchise niet. Maar ontwikkelaar Rovio lukt het met Stella wel om dezelfde magie van de eerste delen te reproduceren. Het spel volgt de gelijknamige roze vogel die haar door groene varkens gestolen spullen terug wil krijgen en zodoende talloze levels moet doorlopen. Dat gebeurt op de ouderwetse manier: door de vogel in een katapult tegen varkens aan te slingeren. Een nieuwe toevoeging is het feit dat gebruikers Stella tijdens haar vlucht een compleet andere kant op kunnen laten vliegen door een punt in die richting te selecteren. Allemaal leuk en aardig, maar The Guardian wierp Rovio begin deze maand enigszins terecht voor de voeten dat deze nieuwste aflevering in de Angry Birds-serie een beetje seksistisch is. Na uitvoeringen met Star Wars en racen als thema, lijkt een geheel roze spel – met het thema vrouwelijk heldendom – inderdaad het rolpatroonvrije karakter van de franchise in twijfel te trekken.