‘Moordenaar Van Gogh handelde niet alleen’

De moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., handelde niet alleen. Dat is de overtuiging van Frits van Straelen, hoofdofficier van justitie in Amsterdam. Dat zei hij gisteravond in het televisieprogramma EenVandaag. Van Straelen, die tien jaar geleden verantwoordelijk was voor de vervolging van Mohammed B., vindt dat het onderzoek naar de moord „frustrerend weinig” heeft opgeleverd. „Ik ben ervan overtuigd dat Mohammed B. niet alleen gehandeld heeft. Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat er mensen de route van Theo van Gogh zijn nagegaan en voor het vuurwapen hebben gezorgd.” Theo van Gogh werd tien jaar geleden in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost op 2 november vermoord door Mohammed B. Die werd in juli 2005 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf door de rechtbank in Amsterdam. Naast Mohammed B. is er niemand vervolgd.

    • NRC