Kijken: samenspel van telefoons en tablets zorgt voor prachtige videoclip

Brunettes Shoot Blondes is een band die je niet kent en dat neemt niemand je kwalijk. “Smart and sexy” indie maken deze Oekraïeners. Dat, en heel erg mooie muziekvideo’s. Die voor hun nieuwe nummer ‘Knock Knock’ is een pareltje.

Brunettes Shoot Blondes is een band die je niet kent en dat neemt niemand je kwalijk. “Smart and sexy” indie maken deze Oekraïeners. Dat, en heel erg mooie muziekvideo’s. Die voor hun nieuwe nummer ‘Knock Knock’ is een pareltje.

In een kleine twee minuten speelt zich een kort liefdesverhaal af tussen een vrouw en wat lijkt op haas met menselijke kwaliteiten. Dat wordt ‘realtime’ in elkaar gezet met behulp van telefoon- en tabletschermen. Dat ‘realtime’ verzekeren ze zelf aan het begin van de video in ieder geval. Afzonderlijke animaties op veertien schermen gaan door schermen te draaien en te verplaatsen met elkaar communiceren en zo ontstaat een prachtige beeldchoreografie.

En dan zit het straks met die bekendheid ook wel goed. Want er is niets mis met de band zijn die mensen vooral kennen van geweldige video’s. Of niet dan, OK Go?

    • Frank Huiskamp