Kamer wil brief met informatie over moord op Van Gogh

Foto ANP / Koen van Weel

De Tweede Kamer wil vóór donderdag een brief van het kabinet met daarin meer duidelijkheid omtrent de moord op Theo Van Gogh in 2004. In een uitzending van EenVandaag gisteren zei officier van justitie Frits van Straelen dat hij ervan overtuigd is dat moordenaar Mohammed B. niet alleen handelde.

Van Gogh werd tien jaar geleden vermoord in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost. Van Straelen was destijds de officier van justitie die B. moest vervolgen. B. kreeg levenslang en was de enige die vervolgd is voor de moord. Maar Van Straelen zegt nu dat er aanwijzingen zijn dat er meer mensen bij de moord betrokken moeten zijn geweest.

“Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat mensen de route van Theo van Gogh zijn nagegaan en voor het vuurwapen hebben gezorgd.”

De officier vindt dat het onderzoek “frustrerend weinig” heeft opgeleverd. B. die lid was van de terroristische Hofstadgroep moet ook weldoeners hebben gehad want sinds het voorjaar van 2004 kreeg hij geen uitkering meer.

Bekijk hier de uitzending terug van EenVandaag:

sitestat

    • Anouk Eigenraam