Heerenveen, ADO en Willem II uit de beker

Eredivisieclubs sc Heerenveen, ADO Den Haag en Willem II zijn dinsdag in de tweede ronde van de KNVB-beker verrassend uitgeschakeld. Heerenveen verloor met 2-1 van Roda JC, ADO boog na penalty’s voor Almere City FC en Willem II maakte het helemaal bont door met 2-1 onderuit te gaan tegen de amateurs van Deltasport.

Eredivisieclubs sc Heerenveen, ADO Den Haag en Willem II zijn dinsdag in de tweede ronde van de KNVB-beker verrassend uitgeschakeld. Heerenveen verloor met -1 van Roda JC, ADO boog na penalty’s voor Almere City FC en Willem II maakte het helemaal bont door met -1 onderuit te gaan tegen de amateurs van Deltasport.

Roda kwam na 24 minuten op voorsprong door een goal van Rigino Cicilia die profiteerde van een blunder van doelman Kristoffer Nordfeldt. Morten Thorsby maakte vijf minuten voor tijd gelijk, maar een minuut later bezorgde Mitchell Paulissen de nummer twee van de Jupiler League alsnog de zege.

ADO en Almere hadden na 120 minuten elk twee keer gescoord, waarna een zeer opmerkelijke penaltyserie de beslissing bracht. Alle vier de spelers van ADO faalden vanaf de stip, waardoor Almere zich drie missers kon veroorloven. Reduan Boufalfal werd de plaaggeest van Willem II. Hij maakte in de laatste minuut de winnende voor Deltasport. Ook RKC Waalwijk zette zichzelf lelijk te kijk. De ploeg uit de Jupiler League werd met 1-0 verslagen door de amateurs van HHC Hardenberg. (Novum)