Harry Potter-posteroverzicht

None

In welke taal Harry Potter ook gelezen wordt, de zeven boeken van J.K. Rowling omvatten tienduizenden pagina’s. Toch slaagde striptekenaar Lucy Knisley erin om het verhaal van de tovenaarsleerling in een tekening te vatten: The Summharry. Toegegeven, heel klein is haar gedetailleerde kunstwerk niet met zo’n 112 panelen. Volledig is het overzicht wel. Daarnaast stopte Knisley – in haar stijl geïnspireerd door de stripboeken Calvin and Hobbes, Kuifje en de oer-Amerikaanse gezapige Archie comics – een groot deel van haar eigen humor in deze interpretatie van het wereldberoemde verhaal. Zo wordt er bij de introductie van de sadistische lerares Dolores Umbridge (in het Nederlands: Dorothea Omber) door Knisley ironisch verwezen naar de vele foute en gevaarlijke figuren die toegang krijgen tot jonge kinderen op de tovenaarsschool van Harry Potter. Het overzicht van de tekenaar is een lust voor het oog en ook erg handig als geheugensteuntje voor het omvangrijke verhaal.