Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Media

Dit is wat je vandaag moet weten

field of spring grass and sunset
field of spring grass and sunset

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het komt écht goed met Philips. Daar moet Philips-topman Frans van Houten financieel analisten vandaag van overtuigen. Wat kan Philips veranderen om de doelen voor 2016 te halen?

785 euro per maand - hoe lang moet jij daar voor werken? Een negentienjarige met minimumloon: veertig uur. Per week. Daar moedig je jongeren mee aan, hoopt de overheid.

Vandaag begint in de Amsterdamse RAI de grootste vakbeurs voor de attractie-industrie in Europa. Deze drie Nederlandse bedrijven zijn erbij met hun klimparken, achtbanen en piratenschepen.

Poldernieuws

Steeds vaker worden producten in Nederland teruggeroepen. Dit komt volgens de Volkskrant omdat de Nederlander meer is gaan claimen en omdat social media werken als consumentenorganisaties.

Voor de vijfde maand op rij zijn de huizenprijzen hoger dan ze vorig jaar rond deze tijdminstens 10 tot 15 miljard zijn aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer tijdens een debat van De Financiële Telegraaf

While you were sleeping… in the US

Amerikaanse overheidsfunctionarissen zijn niet blij met de nieuwe feature van Google en Apple die voorkomt dat data van een vergrendelde telefoon gehaald kan worden, schrijft The Wall Street Journal.

Amazon gaat ‘in de crowd’ op zoek naar nieuwe frisse auteurs die de internetgigant kan omtoveren tot bestseller auteurs, aldus TechCrunch.

In één weekend zijn 10 miljoen nieuwe iPhones verkocht, schrijft The New York Times. In New York staan al dagen rijen met, zo viel het Yahoo op, opvallend andere types dan normaal.

While you were sleeping… in Asia

ABN Amro is samen met andere banken de dupe van een gewiekste Singaporese zakenman die in China fraudeerde met koperhandel, schrijft The Wall Street Journal.

Chinese bedrijven zijn bang om voor corruptie gepakt te worden en investeren minder in het buitenland, aldus Financial Times.

De winnaars van de beursgang van Alibaba? Oprichter Jack Ma natuurlijk. Maar ook de anonieme bankiers in donkere pakken. Zij strijken 300 miljoen dollar op, meldt Bloomberg.

NRC Q’s citaat van de dag

“Philips is een gezondheidszorgbedrijf geworden met nog wat andere dingen.” - ABN Amro-analist Marc Hesselink

Ontmoet ons op de Social Media Week. NRC Q zit de hele week in Rotterdam, met iedereen die iets weet over sociale media en innovatie.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.