Blijf uit de kittenklauwen

KittenTaxi is het onwettige kind van het gewelddadige spel Grand Theft Auto en de kattenplaatjes op internet. In deze app voor Android en iOS kruipen gebruikers in de huid van een criminele chauffeur die bankrovers uit de handen van de politie moet houden. Alhoewel, handen. Alle personages zijn kittens, dus klauwen is een beter woord. De speler swipet van links naar rechts om de ‘getaway car’ over de weg te bewegen en obstakels zoals spijkers of granaten te vermijden. Met de wapens die op de weg te vinden zijn, kunnen achtervolgende politiewagens of bussen opgeblazen en uitgeschakeld worden. Dat KittenTaxi volledig met potlood geschetst lijkt te zijn, maakt het spel tot een vermakelijke en toch onschuldige mix van schattig en spannend. Ondanks dat de gameplay vrij eenvoudig is, verveelt het spel niet snel. De vele verschillende levels zorgen voor een lange houdbaarheid van KittenTaxi.

    • Hans Klis