Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Prijs liedje Floortje Schoevaart

Floortje Schoevaart, schrijver voor onder meer Sesamstraat, heeft de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2014 gewonnen. Zij kreeg de prijs zondag in het Wilminktheater in Enschede uitgereikt voor haar lied Op de markt. De muziek ervan is geschreven door zanger, bassist en componist Henny Vrienten, die sinds 1999 liedjes schrijft voor Het Klokhuis en Sesamstraat. De prijs bestaat uit een beeldje en 5.000 euro, waarvan 4.000 voor de tekstschrijver en 1.000 voor de componist. (NRC)