xxx xx xx x xxxxx

Foto AFP

Ondanks topaankopen als Angel Di Maria en Radamel Falcao blijft Manchester United maar ploeteren in de Premier League. Op bezoek bij Leicester City gaf de ploeg van Louis van Gaal een 3-1 voorsprong weg. Uiteindelijk werd het 5-3, een pijnlijke nederlaag voor Van Gaal. Dan doet zijn collega Ronald Koeman het veel beter met Southampton. Koemans team won met 1-0 bij Swansea en staat verrassend tweede, tien plaatsen boven Van Gaals sterrenensemble.

De sterren van Real Madrid hadden wel weer eens een goed weekend. Ze verpletterden Deportivo la Coruña met 8-2. Met drie treffers eiste Cristiano Ronaldo de hoofdrol voor zich op. Gareth Bale en Javier Hernandez scoorden beiden tweemaal en ook WK-topscorer James Rodriguez was trefzeker. Een opsteker voor Real, dat al twee keer verloor dit seizoen.

Hij was zo fit vorig seizoen en ook tijdens het WK bleef de ‘man van glas’ blessurevrij. Maar dit seizoen zit het Arjen Robben niet mee. Hij raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor het duel tussen Bayern en HSV (0-0). En dat terwijl Robben juist weer fit leek na knie- en enkelklachten. Ook Rafael van der Vaart blijft sukkelen. Hij ontbrak bij HSV door een kuitblessure.

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur had een opmerkelijke, positieve verklaring voor de 4-0 nederlaag tegen PSV. „We waren voetballend beter dan PSV en daar zijn we een beetje van geschrokken”, zei hij na afloop tegen Fox Sports.

De trainerssoap bij AZ gaat vrolijk verder. De club mag toch een nieuwe hoofdtrainer aanstellen nu het de vereniging Coaches Betaald Voetbal heeft toegezegd de situatie met Alex Pastoor correct af te handelen. CBV had de positie van hoofdtrainer besmet verklaard omdat Pastoor, de beoogde opvolger van Marco van Basten, zijn ontslag aanvocht.