Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wielrennen

BMC winnaar tijdrit, Giant-Shimano achtste

BMC heeft gisteren bij de WK wielrennen in Ponferrada (Spanje) de ploegentijdrit gewonnen. De Amerikaanse equipe bleef in de rit over 57,1 kilometer Orica-Greenedge en titelverdediger Omega Pharma-Quick-Step voor. Giant-Shimano was op de achtste plaats de beste Nederlandse ploeg. Belkin werd veertiende. Bij de vrouwen ging de wereldtitel opnieuw naar de Amerikaanse ploeg Specialized-Lululemon, met de Nederlandse Chantal Blaak in de gelederen. Voor Rabobank Liv verliep de tijdrit dramatisch. Eerder was Marianne Vos al gelost en vlak voor de finish ging Anna van der Breggen onderuit en nam twee ploeggenoten mee in haar val.