Vandaag: Startpagina houdt het simpel, Jeff Bezos’ kampeertripje

HAARLEM - Logo van Startpagina.nl op internet. ANP PHOTO KOEN SUYK Foto ANP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Op sommige websites lijkt de tijd stil te staan. Marktplaats.nl, Startpagina.nl. Ze zijn al jaren (grotendeels) onveranderd. Niet omdat ze daar geen geld voor over hebben.

Nergens zijn er zo veel auto’s per inwoner als in het Gooische Blaricum. Laten ze die vandaag staan tijdens World Carfree Day?

Beursplein 5 krijgt er een bijzondere topman bij: hedgefondsmanager William Ackman, alias Cowboy Bill. De man met acht gezichten hoopt in Amsterdam 1,5 miljard euro op te halen.

Een Nederlandse phisingbende, waarvan de hoofdverdachte vandaag voor de rechter staat, verstuurde talloze nepmails. Ze zijn niet de enigen. Komen deze berichten je bekend voor?

Poldernieuws

De inkeerregeling gold maar tot 1 juli, maar het FD sprak advocaten die menen dat de boete die Nederlanders nu krijgen wanneer ze hun vermogen in het buitenland opgeven bij de belastingdienst, niet rechtsgeldig is.

De Chinese toerist is dol op Nederland. De NOS bericht over de voorspelde verviervoudiging van het aantal bezoekers uit China de komende tien jaar.

Een Nederlander is verwikkeld in een uiterst soapy erfenisstrijd met zijn vermeende half broer en - zus in Oostenrijk. Het uitzonderlijke verhaal staat in de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Het jaarlijkse kampeertripje van Jeff Bezos met bevriende schrijvers was - gezien de ruzie met Hachette - dit weekend vast heel erg ongemakkelijk, schrijft The Verge.

Siemens wil profiteren van de schaliegas ‘boom’ in de Verenigde Staten en dus koopt het de Dresser-Rand Group, meldt The Wall Street Journal.

Volgens de Financial Times geeft Blackstone het op in het moeilijke investeerdersklimaat van Rusland.

While you were sleeping… in Asia

Japan gaat voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een eigen gevechtsvliegtuig ontwikkelen, schrijft Asia Nikkei Review.

Short sellers nemen na drie jaar afwezigheid Chinese bedrijven weer op de korrel, constateert de Sydney Morning Herald.

Mitsubishi Materials wil concurrent Hitachi Tool Engineering overnemen om de Amerikaanse en Europese markt te veroveren, schrijft Asia Nikkei Review.

NRC Q’s citaat van de dag

“Als we van gebruikers horen dat ze vinden dat de site weinig is veranderd, dan doen we het goed.” - Robin Schuil, programmeur bij Marktplaats.nl

Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar, of zelf een phishingmail verstuurd? Mail ons op nrcq@nrc.nl. Volg ons op Twitter , Facebook of WhatsApp voor updates.

    • Eva Oude Elferink