Jij helpt medici namens VvAA bij de belangrijkste beslissing van hun leven

Doctor on the phone fills out patient information sheet. Beeld iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Bedrijfskundig Specialist
Bedrijf: VvAA, dienstverlener voor (para)medici
Wat opvalt aan de vacature: Je werkt voornamelijk via telefoon en webcam.

Wat doe je dan eigenlijk?

VvAA (voorheen: Vereeniging van Artsen-Automobilisten) mag dan wel bekend staan als verzekeraar, de dienstverlener doet nog veel meer. Zoals bedrijfskundig advies geven aan medisch specialisten. Daar kom jij in beeld. Op aanvraag help je de leden met adviezen over hun carrière. Over hoe ze een eigen maatschap opzetten, hoe ze zich inkopen in een maatschap, hoe ze een bedrijf moeten voeren en hoe ze een onderneming moeten verkopen.

“Het is een heel inhoudelijk functie”, zegt manager Paul Rijks van het beroepsgroepteam medisch specialisten. Jij stelt bijvoorbeeld de begroting voor het eerste jaar van een nieuw bedrijf op, kijkt of financiële voorwaarden reëel zijn en doet het voorbereidende werk voor het opstellen van contracten.

Jaarlijks worden duizenden van de in totaal 114.000 leden van VvAA zo van advies voorzien. “Oriënterende gesprekken zijn gratis’, zegt Rijks. Daarna rekent de dienstverlener een uurtarief.

Wat verdient dat?

Tussen de 3.500 en 4.100 euro bruto per maand. Daar komt een dertiende maand bovenop. En er zijn goede doorgroeimogelijkheden, aldus Rijks. Ten slotte kan je met korting gebruikmaken van de verzekeringen en hypotheekregelingen van VvAA.

Waarom zoeken ze iemand?

Om het team uit te breiden.

Wat voor collega moet je zijn?

Eentje met relativeringsvermogen. “Mensen doen dit meestal maar één keer in hun leven”, zegt Rijks, doelend op medische specialisten die zich inkopen bij een maatschap. Daar kunnen ze best nerveus over zijn. Aan jou de taak hen goed en rustig bij te staan bij het maken van de beslissing.

Humor is ook belangrijk. “Als je succesvol wil zijn, moet je plezier kunnen hebben”, vindt Rijks. Uiteraard zou medische kennis ontzettend van pas komen, maar dat “kun je ook in de praktijk leren”, zegt Rijks. De bedrijfskundige kennis en het analytisch vermogen die benodigd zijn voor de baan, daarvoor moet je hebben gestudeerd.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Als geld verdienen je doel is, is dit niet de plek voor je. “Je moet inzien dat we vanuit de verenigingsgedachte onze leden proberen te ontzorgen”, zegt Rijks. “Klanttevredenheid moet in je DNA zitten.” Dat betekent wel dat je als personeel een persoonlijke band kan opbouwen met de klanten.

Dat de leden voorop staan, betekent niet dat jij er minder toe doet. Want bij één van de belangrijkste beslissingen van hun leven ben jij diegene die kan helpen.

    • Sam de Voogt