Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Beveiliging onder vuur wegens indringer bij het Witte Huis

De Amerikaanse veiligheidsdienst ligt onder vuur nadat vrijdag een man het Witte Huis in Washington wist te bereiken voordat hij door beveiligers werd gegrepen. De man klom over het hek en rende via het grasveld naar de ambtswoning van Obama. De president en zijn gezin hadden kort daarvoor het Witte Huis verlaten.

In verband met het incident werden personeel en journalisten in de westelijke vleugel van het Witte Huis korte tijd geëvacueerd via een zijdeur.

De beveiliging onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren en waarom de man niet eerder werd tegengehouden. Volgens familieleden is de indringer een Irak-veteraan die met de president wilde praten over zijn posttraumatisch stresssyndroom, waarvoor hij behandeling eist. (AP)