Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Goed volk

Culinaire reisserie waarin kok en presentator Jeroen Meus de wereld rondtrekt om via de keuken de ziel van bijzondere gemeenschappen bloot te leggen. Jeroen bezoekt deze week het koudste dorp ter wereld; Oymyakon in Rusland. De

temperatuur daalt hier regelmatig tot -60°C. Simpele dingen zoals ademen en wandelen zijn er moeilijk. Het leven is er keihard. Toch willen de meeste bewoners niet weg. Waarom kiezen ze ervoor om in het het ijskoude hart van Siberië te wonen? Hoe overleven ze? En misschien wel de belangrijkste vraag: wat eten ze?

Eén, 20.40-21.35u.