Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Finalisten Junior Songfestival bekend

De vijf finalisten van het Junior Songfestival zijn bekend. Anne en Anique kregen gistermiddag te horen dat ze de wildcard hebben gewonnen en zaterdag dus mogen meedingen naar een ticket naar Malta. Daar vindt op 15 november de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival plaats.

De 14-jarige Julia en de even oude Sebastiaan veroverden zaterdagavond een plaats in de nationale finale. Zij kregen in de tweede halve finale de meeste punten van de vakjury, de kinderjury en het publiek. De 15-jarige Suze en de 13-jarige Chelsea wisten eerder al door te dringen tot de finale.

Wie Nederland vertegenwoordigt in Malta, wordt aanstaande zaterdag duidelijk. Dan treden de vijf finalisten nog een keer op met hun nummers. De vakjury – bestaande uit Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek en Yvonne Coldeweijer – de kinderjury onder leiding van Mylène & Rosanne, de winnaars van vorig jaar, en de kijkers bepalen de winnaar. (Novum)