Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Ga er even lekker voor zitten, dit zijn de Goals van het Weekend

Niks aan het handje, denkt Diego Godín. Hij heeft geen flauw idee. Pablo Hernández duidelijk wel.
Niks aan het handje, denkt Diego Godín. Hij heeft geen flauw idee. Pablo Hernández duidelijk wel. ANP-EPA / Albeto Martin

Goeie genade wat een weekend! Niet één of misschien twee, maar zeker drie goals die op elke willekeurige maandagochtend met stip op 1 zouden prijken in deze rubriek. Vanochtend komen we plek tekort.

Uit eigen land hadden we al een knappe finish van Mark Uth en Adil Auassar. Het nog betere werk kwam van over de grens.

3. Javier “Chicharito” Hernandez (Real Madrid)

Niet van het kaliber Rooney, Van Persie, Falcao. Dat viel te concluderen uit de verhuur van Chicharito door Louis van Gaals Manchester United aan de Koninklijke. De houder van de Champions League zag de Mexicaan zaterdagavond in de met 2-8 (!) gewonnen pot bij promovendus Deportivo la Coruna z’n eerste twee goals maken in het maagdelijk wit. De zevende van Real was een heerlijke knal, en Cristiano Ronaldo liet terloops weer even zien over die befaamde ‘air time’ van Michael Jordan te beschikken.

2. Moritz Stoppelkamp (SC Paderborn)

Het gepromoveerde Paderborn staat na vier speelrondes fier bovenaan in de Bundesliga. Nog niet verloren en zaterdag een goal over maar liefst 83 meter. Stoppelkamp maakte - tegen zijn oude club Hannover - een doelpunt waarvan je er slechts eens in de zoveel tijd ziet. Drieëntachtig meter! En daar houdt uw favoriete maandagochtendrubriek van!

1. Pablo Hernández (Celta de Vigo)

En als we het toch over dergelijke doelpunten hebben: uit de buitencategorie komt de winnaar van dit weekend. Ongetwijfeld wist Hernández niet hoe het ging aflopen, maar de poging an sich is al goud waard. Zeker als je op bezoek bent bij de landskampioen. Daar kon de halve omhaal van Nikica Jelavic of de enorme streep van Eliseu niet tegenop.
http://youtu.be/AnCYiF8w9KI