Twee rivalen gaan samen land besturen

foto Reuters

De Afghaanse presidentskandidaten Abdullah Abdullah en Ashraf Ghani gaan samen Afghanistan besturen. Gisteren hebben zij een samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee kandidaten beschuldigden elkaar wekenlang van verkiezingsfraude, maar hebben onder internationale druk besloten samen te gaan werken. Een woordvoerder van Ghani, die bij de verkiezingen de meeste stemmen had gekregen, zei gisteren dat de problemen voor „honderd procent” zijn opgelost. Het verdrag is een overwinning voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Hij wist de ruziënde presidentskandidaten met elkaar om de tafel te krijgen zodat zij hun geschillen konden uitpraten. Ghani zal binnen een week worden ingezworen als de nieuwe president van het land. Hij heeft aangekondigd snel een veiligheidsverdrag met de Verenigde Staten te willen tekenen. Abdullah krijgt een functie die lijkt op die van vicepresident.

    • Reuters