Nazomer voorbij: vanaf vandaag zes graden kouder

Afgelopen week: twee vrouwen genieten van het lekkere nazomerweer op het strand van Zandvoort. Vanaf vandaag gaat de temperatuur omlaag. Foto ANP / Remko de Waal

Met middagtemperaturen van rond de 18 graden is de nazomer vanaf vandaag voorbij. Een storing heeft het mooie weer uit het land gedreven, waardoor de temperaturen de komende dagen zo’n zes graden lager liggen dan de afgelopen dagen. Dat kondigt weeronline.nl aan.

Gisteren liepen de temperaturen lokaal nog op tot zomerse waarden van boven de 25 graden. In De Bilt werd het 24 graden. Vandaag blijft het kwik naar verwachting steken op 18 graden en morgen wordt het nog een graadje minder warm.

De meteorologen van weeronline.nl wijzen erop dat het weerbeeld ondanks de temperatuurdaling lang niet slecht is. De temperaturen zijn weliswaar niet meer zo hoog, maar wel normaal voor de tijd van het jaar. Vooral dinsdag en woensdag belooft het “prima herfstweer” te worden. Het blijft droog, er staat weinig wind en de zon laat zich regelmatig zien.

Vandaag en morgen verlopen eerst nog wisselvallig met af en toe regen en vooral aan zee veel wind. (Novum)