iPhone 6 ook hier in de verkoop, en wat de week verder interessant maakt

Foto AFP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Om in biersferen te blijven: het is nog september, maar het Oktoberfest in München is dit weekend weer begonnen. 1.100.000.000 euro gaat daar tot 5 oktober naar schatting in om.

2. Ook deze week: de Europese Week van de Mobiliteit, waarin fietsen en verkeersveiligheid worden aangemoedigd. En dan is het morgen ook nog eens World Carfree Day. Het milieu kan dat wel gebruiken, want deze week werd bekend dat er steeds meer auto’s op de weg zijn.

3. Voor het eerst in Nederland, de Social Media Week. Waar anders dan in Rotterdam? Iedereen die iets weet over sociale media en innovatie is erbij. NRC Q ook - zoek ons op.

4. Bendes in de rechtszaal. Morgen, dinsdag en donderdag staat Rudolf J. terecht, onder meer omdat hij met anderen internetfora beheerde waar ze xtc, coke en wapens verkochten voor bitcoins. Tegelijkertijd staat de hoofdverdachte uit een bende van 24 terecht die phishing-mails verzond en ontvangers zo vermoedelijk 800.000 euro afhandig maakte. En dan is er nog ‘de brievenschrijver uit Dordrecht’. Donderdag hoort hij van de rechter of hij daarmee moet stoppen.

5. Nintendo een modern techbedrijf? Valt wel mee. Het Japanse concern bestaat dinsdag 125 jaar. Ooit werden er kaarten gemaakt, nu niet zo succesvolle games. Eveneens een jarig spel: Rubik’s Cube, dit jaar veertig. Zondag is het Nederlands Kampioenschap. Wereldrecordhouder is Amstelvener Mats Valk: 5,55 seconden.

6. Wordt het Bol.com, Ikea, of een ander bedrijf? Wordt het DNB’er Joanne Kellerman of toch een andere topvrouw? Dinsdag en donderdag is het spannend voor respectievelijk het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland en de Topvrouw van het jaar.

7. We weten al hoe het eruitziet, vanaf dinsdag ook hoe die voelt: het nieuwe tientje. Kunnen we eindelijk de ‘VOEL, KIJK en KANTEL-methode’ gebruiken om te controleren of het een echte is.

8. Mag oud-minister Jan Kees de Jager financieel topman van KPN worden? Vrijdag stemmen de aandeelhouders erover.

9. De nieuwe iPhone 6 kan in onder andere Frankrijk, de VS, Duitsland, Australië en Japan al sinds vrijdag worden gekocht. Aanstaande vrijdag komt hij ook naar Nederland.

    • Anouk van Kampen