Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Formule 1

Hamilton wint GP Singapore, Rosberg valt uit

Lewis Hamilton van Mercedes viert zijn overwinning in Singapore.
Lewis Hamilton van Mercedes viert zijn overwinning in Singapore. AFP / Mohd Rasfan

Lewis Hamilton heeft vandaag de Grand Prix van Singapore gewonnen. De Brit van Mercedes kwam tijdens de nachtrace dertien seconden eerder over de meet dan wereldkampioen Sebastian Vettel.

Hamilton nam door zijn zege de leiding in de WK-stand over van ploeggenoot Nico Rosberg, die al in de veertiende ronde de strijd moest staken met technische problemen.

Rosberg en Hamilton zijn verwikkeld in een felle strijd om de WK-titel. Het vroege uitvallen van Rosberg was voor de Duitser een bittere pil. Rosbergs stuur functioneerde niet.

Hamilton nu 241 punten, rivaal Rosberg gepasseerd

Hamilton profiteerde dankbaar en reed onbedreigd naar de zege. Hij bracht zijn puntentotaal op 241 en passeerde Rosberg. Het verschil tussen de teamgenoten is drie punten. In de koningsklasse van de autosport staan nog vijf races op het programma.

Ook Red Bull had reden tot lachen. Achter Vettel eindigde ook Daniel Ricciardo op het podium. Fernando Alonso van Ferrari werd vierde en Felipe Massa vijfde. (Novum)