In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week een megabrand in Californië, luchtaanvallen in Syrië en overstromingen op de Filippijnen. Waarschuwing: sommige beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Leden van een zoek- en reddingsteam in Kathmandu. Daar vatten deze week meerdere huizen vlam. Volgens lokale media ontstond het vuur in een tassenfabriek. Van daaruit verspreidde het zich snel.
Reuters / Navesh Chitraker
Een gewond jongetje in een veldhospitaal in Syrië. Volgens activisten werden woensdag twee luchtaanvallen uitgevoerd door regeringstroepen in centraal Douma, bij Damascus.
Reuters / Badra Mamet
Demonstranten bij het Oekraïense Parlement. Ze betuigden hun steun aan een wet waardoor een miljoen ambtenaren worden gescreend op mogelijk corruptie activiteiten in het verleden. De wet is dinsdag ingevoerd. De demonstratie liep uit op gevechten met de politie.
AFP / Yuriy Kirnichny
Het uitkijkpunt van Marina Bay Sands Skypark in Singapore in de mist.
Reuters / Edgar Su
Brand nadert de Bass rivier in Californië.
AP / Darvin Atkeson
Mensen schrijven met krijt op een bord met de titel "I want to Be". Het bord is onderdeel van een openbate kunsttentoonstelling in Madison Square Park in New York.
AFP / Timothy A. Clary
Modellen presenteren de nieuwe collectie van Max Mara tijdens de Fashion Week in Milaan voor de lente- en zomercollectie van volgend jaar.
AFP / Olivier Morin
Een familie uit San Jose, Californë, beschermt zichzelf met kussens voor orkaan Odile, in Los Cabos, Mexico.
AP / Victor R. Caivano
Bomen vielen om en de stroom viel uit door orkaan Odile. Op deze foto, gewomen in de Mexicaanse staat Baja Californi, wordt een supermarkt geplunderd in de chaos die is ontstaan door de orkaan.
AFP / Ronaldo Schemidt
Militairen van het Colombiaanse nationale leger raakten gewond door mijnen. Op deze foto, genomen in een militair ziekenhuis in Medellin waar ze revalideren, teken ze een naaktmodel na.
Reuters / Freddy Builes
Een moddergevecht in de Noord-Ierse stad Portadown.
AFP / Paul Faith
Voor de Libische kustplaats Garabulli zonk een boot met Afrikaanse migranten. Tientallen van hen worden nog vermist en zijn waarschijnlijk dood. De drie lichamen op de foto zijn door de marine op een dok gelegd.
AFP / Mahmud Turkia
Automatische wapens in een Duitse container, onderdeel van militaire hulp aan de Koerdische troepen in Noord-Irak.
Reuters / Thomas Peter
Een gewonde Syrische jongen in een veldhospitaal in Douma, bij Damascus. Hij is gewond geraakt door luchtaanvallen, volgens activisten door troepen loyaal aan president Assad.
Reuters / Brada Mamet
Een jongen die net is besneden rust in een huis in de westelijke Keniaanse regio Bungoma.
Reuters / Noor Khamis
Supporters van Juventus wachten op het begin van de Champions League- wedstrijd tegen Malmo in Turijn.
AFP / Marco Bertorello
Overstromingen tartten de Filippijnen deze week. Minstens vijf mensen kwamen om.
AP / Aaron Favila
Het gemummificeerde lichaam van een vrouw tijdens opgravingswerkzaamheden in Guatemala. Als de huurovereenkomst van een graf verlopen is of het graf is niet bepaald, worden de crypten opengemaakt en de lichamen verwijderd en herbegraven. Overblijfselen waarvan niet duidelijk is aan wie ze behoren, worden in plastic zakken gedaan, gelabeld en begraven in massagraven.
Reuters / Jorge Dan Lopez
Wat er nog over is van een bibliotheek in Weed, Californië. Een vuur beschadigde daar afgelopen maandag in slechts een paar uur zo'n honderd huizen, een kerk en een zagerij. Het vuur kon zich door de wind snel verspreiden.
AP / Rich Pedroncelli
Een Afghaanse jongen speelt met een plastic zak. Op de achtergrond is Kabul te zien.
AFP / Wakil Kohsar