Zeker 36 doden bij aanval Boko Haram op Mainok (Nigeria)

Bij vuurgevechten van de strijders van de Boko Haram in Mainok, een stad in Nigeria, zijn nu zeker 36 mensen om het leven gekomen. De islamitische terreurorganisatie heeft de plaats gisteren bestormd.

Soldaten uit Nigeria tonen een veroverde tank van Boko Haram. Foto EPA / Tony Nwosu

Bij een aanval van strijders van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram in Mainok (Nigeria) zijn nu zeker 36 mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau Reuters. Boko Haram heeft de stad gisteren bestormd.

Onder de doden waren zeker 23 inwoners van Mainok, zeggen bronnen bij de veiligheidsdienst. Volgens een van hen is de veiligheidsdienst de terroristen op het spoor.

“Dertien terroristen werden gedood, sommige zijn gevlucht in het geweervuur. Helaas stierven 23 burgers in de aanval.”

Ook in het noorden van Kameroen zijn vier burgers gedood in een aanval. Het leger van Nigeria heeft nog niet op de aanvallen gereageerd.

Mainok ligt in het noordoosten van Nigeria:

grootste bedreiging

De afgelopen jaren heeft Boko Haram duizenden slachtoffers gemaakt. De islamitische terreurorganisatie wordt gezien als de grootste bedreiging voor de veiligheid van Nigeria. In het afgelopen jaar is het aantal bloedige aanvallen en ontvoeringen door de groepering enorm gestegen.

    • Sterre van der Hee