xxxx

Pensioenfondsen steken geld in hypotheken

Drie pensioenfondsen hebben meer dan 2 miljard euro gestoken in een nieuwe hypotheekaanbieder in Nederland: Munt. Dat hebben het Pensioenfonds voor Metaal en Techniek (PMT), Pensioenfonds Hoogovens en het pensioenfonds voor de grafische sector PGB vrijdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat pensioenfondsen direct in Nederlandse hypotheken investeren. Het vermogen van Munt moet de komende jaren groeien naar 3 miljard euro. Ter vergelijking: marktleider Rabobank heeft meer dan 200 miljard euro aan hypotheken uitstaan. (Novum)

cao-conflict

Volgende week nieuwe stakingen bij AkzoNobel

Werknemers van de Rotterdamse chloorfabriek van chemiebedrijf AkzoNobel gaan volgende week opnieuw in staking. Dat heeft FNV Bondgenoten vrijdag laten weten. CNV Vakmensen, De Unie en FNV Bondgenoten eisen 10 procent loonsverhoging. AkzoNobel noemde de eis eerder „monsterlijk”. De eis is een optelsom van het verschil in lonen met vergelijkbare bedrijven, het achterblijven van de salarissen bij de inflatie en de looneis van 3 procent voor 2014, aldus de bonden. (Novum)