Super Mario, maar dan zonder Mario: zo speel je in jouw eigen 2D-game

Rennen tussen palmbomen en piramides. Op rode knoppen springen (bliep-bliep) en vechten met ninja’s. Een computerspel? Nee hoor. Deze jongen doet het gewoon in het echt – of iets wat daarop lijkt, tenminste.

Screenshot Jason Paul Arcade Run - Freerunning in 8bit / YouTube

Rennen tussen palmbomen en piramides. Op rode knoppen springen (bliep-bliep). En intussen de ninja’s proberen te ontwijken. Een computerspel? Nee hoor. Deze jongen doet het gewoon in het echt - of iets wat daarop lijkt, tenminste.

In het filmpje, gemaakt voor Red Bull, lijkt het net alsof je naar een Super Mario-spelletje zit te kijken. Met een verschil: tussen de huizen en blokjes in de arcade-achtige game rent, springt en zwiert een jongen (vergezeld door wat vrolijke, nostalgische geluidjes).

Zien hoe ze het hebben gemaakt? Of zin om het thuis te proberen? Bekijk hier de how-to. Wat oefening vergt het trouwens wel - en een hoop matrassen.

    • Sterre van der Hee