Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Opvoeden

NS-baas vindt OV-chipkaart maar niks

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

NS-kopman Timo Huges uit forse kritiek op de OV-chipkaart. Het systeem dat in juni definitief werd uitgerold is volgens hem niet gebruiksvriendelijk en nu al achterhaald, zegt hij in De Telegraaf.

Huges zegt:

“Met kinderen of familie reizen is bijvoorbeeld een grote uitdaging. Van tevoren moet je heel veel geld op kaarten laden. Dat is niet meer van deze tijd.”

Huges, die bijna een jaar bij de NS werkt en daarvoor een verstokt autorijder was, noemt reizen met de OV-chipkaart een “hele opgave”. Als relatieve buitenstaander in de treinenwereld wil hij het openbaar vervoer toegankelijker en simpeler maken.

De NS-baas ziet veel in betalen met de mobiele telefoon.

“Je betaalt dan automatisch met de chip in je telefoon als je door de poortjes loopt. Pas dan breng je het openbaar vervoer dicht bij de reiziger.”

(Novum)