Liesbeth List, chansonnière

Wanneer genoot u voor het eerst van een glas wijn?

„Toon Hermans had me afgewezen als aangeefstertje van hoedjes en petjes en nam me vervolgens mee naar een deftig restaurant. Zat ik daar als groentje tegenover de grote Toon Hermans. We aten oesters en dronken witte wijn. Dat vond ik geweldig.

„Toen ik nog op de HBS zat en naast de vuurtoren op Vlieland woonde, was ik helemaal niet geïnteresseerd in wijn. Dat kwam pas toen ik op mijn achttiende naar Amsterdam verhuisde en Liesbeth List werd.

„Maar ik heb geen verstand van wijn hoor. Ik kan azijn onderscheiden van iets fantastisch, maar ik onthoud nooit wat ik lekker vind.”

Hoeveel drinkt u per dag?

„Drie kleine glazen witte wijn. Niet van die grote bokalen, kleine glaasjes, die heb ik heel bewust aangeschaft. Dan een glas rode wijn bij het eten en na afloop een mix van Grand Marnier en Courvoisier, Grand Marnier alleen vind ik te zoet.”

Waar koopt u uw wijn?

„Nu mijn man er niet meer is, bestellen mijn dochter en schoonzoon wijn voor mij op internet. Zij zijn, net als mijn man, culinaire experts. Ik kan alleen maar lekker proeven. Hoe duur die flessen zijn? Geen idee.”

Als u nog één glas mag drinken....

„Champagne. Moët & Chandon. Dat vind ik feestelijk en lekker.” (MS)