Opinie

    • Marloe van der Schrier

Het weekend van Jennifer Hoffman

Actrice en presentatrice Jennifer Hoffman (33) heeft dit weekend weer eens tijd voor een ouderwetse spelletjesavond. Een welkome ontspanning.

Foto Liselore Chevalier

Een betere afwisseling na een week vol draaidagen is er niet: thuis met vrienden spelletjes spelen en bijkomen van de afgelopen dagen. Het favoriete spel van actrice Jennifer Hoffman, Thirty Seconds, staat vandaag op het programma. Op de spelkaartjes staan vijf begrippen, die binnen dertig seconden omschreven moeten worden.

Hoe meer begrippen goed geraden worden door je teamgenoten, hoe beter. „Ik ben bloedfanatiek”, zegt Hoffman. „Iedereen gaat huilend naar huis.”

Hoffman moet vaak werken in het weekend. „Veel opnames voor series of films zijn in het weekend. Kantoren en ziekenhuizen zijn doordeweeks veel te druk voor hele cameraploegen. Daar moet natuurlijk gewoon gewerkt worden.” Dokter Tinus, een komische dramaserie waar Hoffman een hoofdrol in speelt, is sinds deze maand weer terug op de Nederlandse televisie met een derde seizoen. „Ik krijg veel reacties over mijn zwangerschap in de serie. Mijn ouders zijn ook trouwe kijkers.”

Afgelopen week had Hoffman een erg druk programma. Een draaidag voor een film in Nederland, en voor een andere film moest ze voor de opnames op en neer naar Frankrijk. Als klap op de vuurpijl was Hoffman ook nog ceremoniemeester bij een bruiloft. „Dat waren wel een beetje te veel verschillende dingen”, zegt de actrice.

Goed slapen staat dit weekend dus ook op het programma van Hoffman. „We gaan in plaats van onze spelletjesavond ook wel eens een biertje drinken in de kroeg, maar het is toch ook wel heel erg lekker om bij een van ons thuis rustig te koken en eten.” Al haar vrienden hebben ook drukke banen. Hoffman: „Zelf red ik het gewoon niet meer om tot vier uur in de kroeg te staan.”

„Volgende week spreek ik de voice-over in voor een nieuw televisieprogramma Maurits en Mimoun vragen om problemen. Spannend om ook een keer iets anders te doen dan acteren of presenteren, en dit uit te proberen.”

Ook het lopende project ‘Dertig’ is een uitdaging. „Ik wíl erin spelen, en ik wíl het ook zien”, aldus Hoffman. Dertig wordt een internetserie, geproduceerd door Bascha de Bruin. Zes Rotterdamse vrouwen van in de dertig staan centraal. „We maken nu proefopnamen, maar het moet nog verkocht worden. Uiteindelijk beslissen mannen in pakken die over cijfers gaan of ze geld in dit idee willen stoppen.”

    • Marloe van der Schrier