Excelsior en Dordrecht maken 1-1, ADO Den Haag verliest nét niet

De wedstrijd tussen Excelsior en FC Dordrecht eindigde in 1-1, net als die van ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles. Voor ADO kwam het doelpunt op het nippertje: zo’n zes minuten voor tijd.

Luigi Bruins (Excelsior) raakt Marvin Peersman (FC Dordrecht). Foto EPA / Kay in 't Veen

ADO Den Haag wist op het nippertje te ontkomen aan een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Door een doelpunt van Michiel Kramer, zes minuten voor tijd, eindigde de wedstrijd in het Kyocera Stadion in 1-1.

De opstellingen voor de wedstrijd:

Twitter avatar GAEagles Go Ahead Eagles De opstellingen van ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. #adogae http://t.co/cVevd8MQSp

Kramer profiteerde van een blunder van Go Ahead-keeper Erik Cummins.

Hier een foto van het doelpunt:

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag De 1-1 van Michiel Kramer (’84) #ADOgae http://t.co/ciLV6WXzit

Excelsior stond voor, Dordrecht maakte gelijk

Ook de wedstrijd tussen Excelsior en FC Dordrecht heeft vanavond geen winnaar opgeleverd. Het resultaat: 1-1. Excelsior stond vroeg in de tweede helft op een voorsprong door een doelpunt van Adil Auassar, maar de Duitse Robin Gosens (verhuurd aan FC Dordrecht) maakte gelijk, vijf minuten voor tijd.

In de weinig sprankelende regioderby was het doelpunt van Auassar een hoogtepunt. Pas daarna ging Dordrecht los. Gosens kopte vanuit een corner van middenvelder Ryan Koolwijk:

Twitter avatar excelsiorrdam SBV Excelsior En scoort… #excdor

Voor Luigi Bruins, de debutant aan de zijde van Excelsior, eindigde de wedstrijd jammerlijk. Hij kreeg twee minuten voor tijd een rode kaart voor een (vermeende) kopstoot tegen Marvin Peersman.

Twitter avatar fcdordrechtnl FC Dordrecht Rode kaart voor Luigi Bruins die vandaag zijn debuut vroegtijdig mag gaan vieren!!! #excdor

Peersman uitte zijn woede en kreeg voor straf een gele kaart. Giovanni Korte (van FC Dordrecht) moest geblesseerd van het veld; hij heeft mogelijk een gebroken kuitbeen.

Excelsior staat op de achtste plaats in de Eredivisie. Dordrecht is de nummer vijftien.

    • Sterre van der Hee