Londen: halve finales en finale

Zowel beide halve finales als de finale van het EK voetbal in 2020 zal worden gespeeld op Wembley in Londen. De Europese voetbalbond UEFA wees vrijdag in totaal dertien speelsteden aan voor het toernooi, waarbij de zestigste verjaardag van het EK wordt gevierd. De Amsterdam Arena kreeg drie groepswedstrijden en een duel in de achtste finale toegewezen. Als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK, speelt het minimaal twee poulewedstrijden in eigen land. Ook Kopenhagen, Bilbao, Brussel, Boekarest, Dublin, Boedapest en Glasgow huisvesten drie groepsduels en een achtste finale. München, dat de strijd met Londen verloor om de finale en halve finales, is een van de vier steden die drie groepsduels en een kwartfinale kregen. Ook Baku, Sint-Petersburg en Rome kregen zo’n pakket. Azerbajdzjan (Bakoe), Rusland (Sint-Petersburg), Roemenië (Boekarest), Hongarije (Boedapest), Ierland (Dublin) en Schotland (Glasgow) debuteren in 2020 als EK-gastland. (NRC)