Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Een beetje beuken mag

Roller derby: een teamsport op rolschaatsen waar het nodige fysieke contact bij komt kijken. Overgewaaid uit Amerika, krijgt deze sport nu ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. De Amsterdamse Derby Dames, een vereniging die deze maand vijf jaar bestaat, organiseren voor de tweede keer de ‘Block around the Clock: 24HR Scrimmage Marathon’. Vanaf twee uur ’s middags wordt er non-stop geskatet. Op de ovale baan moeten spelers van het ene team spelers van het andere team inhalen. Tegenstanders hinderen? Dat mag met veel geduw en getrek. Dat maakt het natuurlijk erg leuk om naar te kijken.