Acht moorden in Guinee om ebola

Een team gezondheidswerkers en journalisten die naar een dorp in het zuiden van Guinee waren gereisd om voorlichting te geven over ebola is vermoord. Het team bestond uit een aantal overheidsfunctionarissen, twee medische hulpverleners en een priester. Daarnaast werd het team vergezeld door drie journalisten. Bij drie slachtoffers was de keel doorgesneden. Het team werd sinds dinsdag al vermist nadat het in een dorp bij de stad Nzerekore door een groep jongeren was aangevallen. Er zouden zes verdachten zijn opgepakt. De slachtoffers werden vermoedelijk vermoord omdat mensen hun verweten het dodelijke virus te verspreiden. Er heerst nog altijd veel angst en onduidelijkheid over ebola onder de lokale bevolking. Nederland geeft op korte termijn zo’n 15 miljoen euro aan noodhulp voor de ebola-epidemie in West-Afrika.

    • NRC