Deze anti-islamitische reclame komt op honderden New Yorkse stadsbussen

In de loop van volgende week verschijnt op honderden stadsbussen in New York deze anti-islamitische reclame. Ook bij twee metrohaltes zal de reclame getoond worden. Te zien zijn beelden van de Amerikaanse journalist James Foley, kort voor hij werd onthoofd door de extremistische organisatie Islamitische Staat (IS). De reclame wordt betaald door de American Freedom Defense Initiative, een organisatie van de anti-islamitische blogster Pamela Geller. Op alle reclameuitingen is een voorbehoud afgedrukt waarin staat dat de Metropolitan Transportation Authority (MTA) de boodschap niet onderschrijft. Het is niet de eerste keer dat de American Freedom Defense Initiative een omstreden reclamecampagne opzet. Eerder al verschenen in het New Yorkse openbaar vervoer posters waarin vijanden van Israël ‘wilden’ werden genoemd.