Belegger heeft een roze bril

None

„Schotland blijft in het Verenigd Koninkrijk. De westerse beurzen reageerden opgelucht. Het referendum is het gevolg van de problemen van de middenklasse. ABN Amro liet deze week in het rapport Kwetsbare klasse zien dat het aantal banen voor de Europese middenklasse sinds 1993 met 9,3 procent is gedaald. En de lonen stijgen minder dan de inflatie, waardoor de koopkracht daalt. Het gevolg is dat meer mensen zaken anders willen. Ik verwacht de komende jaren nog veel meer onrust bij de middenklasse. In Catalonië gingen vorige week 1,8 miljoen mensen de straat op omdat ze niet meer bij Spanje willen horen. De politieke leiders proberen een politieke unie in Europa te stichten, maar zolang de veldslag onder de middenklasse elk jaar groter wordt, zullen zij steeds meer weerstand ondervinden. De meeste aandelenbeleggers hebben een roze bril. Zij drukken pas op de verkoopknop als het echt misgaat.”