Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Saam directeur Militair Museum

Een week nadat het gemeentebestuur van Arnhem goedkeuring had gegeven voor een verbouwing aan de huidige locatie van Museum Arnhem, kondigde directeur Hedwig Saam gisteren haar vertrek aan. Ze wordt directeur van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, dat 1 december opent in een nieuw gebouw. In de zes jaar dat Saam directeur was, heeft ze geijverd voor een nieuwe gebouw aan de Rijnoever. Dat project werd na de gemeenteraadsverkiezingen stopgezet. (NRC)