Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Hoger beroep vastgoedfraude: eis van 7 jaar tegen Jan van V.

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een celstraf van 7 jaar geëist tegen Jan van V., hoofdverdachte in de Klimop-vastgoedfraudezaak. De advocaat-generaal wil dat het gerechtshof Van V. in voorlopige hechtenis neemt zodra het hof vonnis heeft gewezen. Dat vonnis volgt in februari volgend jaar. Van V. is volgens het Openbaar Ministerie de spil in de fraude met vastgoed van Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds, waarbij deze bedrijven voor honderden miljoenen werd benadeeld. Van V. werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. (NRC)