Tien jaar cel voor man die peuter van flat gooide in Amsterdam

De 39-jarige Paul A., die vorig jaar april een 3-jarig jongetje vanaf een flat in Amsterdam-Zuidoost naar beneden gooide met fatale afloop, is veroordeeld tot tien jaar cel. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar geëist voor moord, maar de rechter oordeelde moord onbewezen.

“Onvoorstelbaar en onverklaarbaar” noemde de rechter in Amsterdam volgens AT5 het handelen van A., die tijdens het proces verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van het voorval omdat hij onder invloed van drank en drugs zou zijn geweest. In een verklaring van de vader van de 3-jarige Blessing zou A., de oom van het jongetje, de peuter hebben weggegooid omdat hij “evil” zou zijn geweest. Het OM legde daarom ook moord ten laste, omdat hij blijkbaar met vooropgezet plan handelde.

De rechter achtte moord niet bewezen, maar doodslag wel.

    • Frank Huiskamp