Net gemist, 20/9

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend: LEZEN Wat Everything we think we know about mass shooters is wrong Tijd 30 minuten Kun je van tevoren weten wie zich weleens zou ontpoppen tot massamoordenaar? Wie wel en niet ooit met een geweer een winkelcentrum zou kunnen lopen? Esquire maakte er een diepgravend

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend:

LEZEN
Wat Everything we think we know about mass shooters is wrong
Tijd 30 minuten

Kun je van tevoren weten wie zich weleens zou ontpoppen tot massamoordenaar? Wie wel en niet ooit met een geweer een winkelcentrum zou kunnen lopen? Esquire maakte er een diepgravend artikel over de massamoordenaar. Wie is hij eigenlijk (en waarom is het altijd een hij)? Is er iets tegen te doen?

LEZEN
Wat Changing the game: how Notch made Minecraft a cult hit
Tijd 18 minuten

Deze week nam Microsoft voor een bedrag van 2,5 miljard dollar het gamebedrijfje Mojang over. Klein, met amper veertig werknemers, maar met één grote troef: ze maakten blokkenbouwspelletje Minecraft. In 2012 maakte techmagazine Wired een prachtig verhaal over het ongelofelijke succes van deze game en zijn makers.

KIJKEN
Wat Down voor Dummies
Tijd 30 minuten

Acteur Barry Atsma heeft een broer met het syndroom van Down. In het nieuwe programma Down voor Dummies volgt hij drie tienermeisjes met Down en geeft een inkijk in hun leven. Hoe is het om te daten als je het syndroom van Down hebt? Hebben ze ook seks? Wat zijn hun toekomstplannen?

LEZEN
Wat Is this the world’s most radical president?
Tijd 26 minuten

Hij leeft niet in het presidentiële paleis, maar in een bescheiden woonhuisje. Hij geeft 90 procent van zijn salaris weg. Hij legaliseerde het homohuwelijk en marijuana. Is José Mujica van Uruguay de meest radicale president ter wereld? Britse krant The Guardian schetst een portret van de man die aan de macht blijft zonder zijn revolutionaire idealen op te geven.

KIJKEN
Wat Slag om Europa: een Europees leger
Tijd 25 minuten

Wat nou als het allemaal helemaal misgaat? Kunnen we dan rekenen op een Europees leger? En hoe staat dat van ons er eigenlijk voor? In de eerste aflevering van de Slag om Europa proberen journalisten Roland Duong en Teun van de Keuken dat uit te zoeken.

    • Thomas Rueb